JOL Oudorperhout

 

Wat is de JOL?

In Alkmaar wordt op verschillende plaatsen tijdens de zomervakantie de JOL georganiseerd. JOL staat voor Jeugd Onder Leiding. JOL Oudorperhout is één van de JOL projecten dat wordt ondersteund door Stichting Vakantiebesteding Alkmaar (SVA). Wij zijn allemaal vrijwilligers die de laatste weken van de zomervakantie onvergetelijk willen maken voor de basisscholieren. Op de JOL kunnen ze nog even buitenspelen en vrienden en vriendinnen maken voordat school weer begint.

In de laatste één of twee weken van de zomervakantie organiseren wij JOL Oudorperhout voor kinderen van 7 t/m 12 jaar oud. Tijdens de JOL gaan we met de kinderen hutten bouwen en schilderen, spelen we allerlei verschillende spellen op ons veld, doen we Levend Stratego in het bos en pakken we groots uit op de speciale dag met springkussens.


Belangrijke zaken

Kosten

Voor de gewone dagen vragen wij €0,50 per kind, per dag. Voor de speciale dag vragen wij €2,00 per kind.

De kosten worden per dag maar één keer betaald. Dat betekent dat als je in de ochtend komt, je één keer de kosten betaalt. Als je daarna in de middag ook komt, hoef je niks te betalen. Als je in de ochtend niet komt, en in de middag wel, dan dient er ‘s middags betaald te worden.

Eten en drinken

Wij schenken gratis water en limonade aan de kinderen. Geef gerust uw kind(eren) een flesje drinken mee, deze kunnen ze altijd laten bijvullen met limonade of water. Zorg er wel voor dat de fles voorzien is van een naamsticker.

Tijdens de limonadepauze verkopen wij ook snoep- en chipszakjes. Deze kosten meestal €0,25 of €0,50 per zakje.


Schoenen

Draag altijd dichte schoenen als u en uw kind het veld op komen. Slippers, Crocs en Birkenstocks bieden geen bescherming tegen houtsplinters en spijkers die uit kunnen steken. Wij kunnen u vragen om dichte schoenen van huis te halen als wij zien dat u of uw kind geen dichte schoenen aan heeft.

Gereedschap

Indien de kinderen eigen gereedschap mee willen nemen vragen wij u om de naam van uw kind hier duidelijk op te zetten. Wij hebben op de JOL ook hamers, spijkers, zagen, zeil en verf voor de kinderen om hutten mee te maken en te versieren.

Slecht weer

In verband met slecht weer kan het gebeuren dat we een dag of dagdeel moeten afblazen. Als het zover komt proberen wij snel duidelijk te communiceren dat we van het programma afwijken. Dit doen wij mondeling en via onze Facebook-pagina.

Luchtalarm

Als het luchtalarm af gaat kunnen wij met alle kinderen en andere aanwezigen naar verzorgingshuis De Oldenburg voor onderdak. Kom uw kind niet zelf ophalen, maar breng uzelf in veiligheid.

Privacy

Privacy statement

In het privacy statement geven wij je antwoord op de belangrijkste vragen over de verwerking van persoonsgegevens door JOL Oudorperhout. Het privacy statement is hier terug te vinden: https://www.jolalkmaar.nl/wp-content/uploads/2018/08/Privacy-beleid-SVA-en-JOL-projecten-juni-2018.pdf.

Beeldmateriaal

JOL Oudorperhout maakt foto's en video's tijdens de JOL als promotiemateriaal en als herinnering. Bij deelnameregistratie verleent u toestemming voor het maken van beeldmateriaal van het betreffende kind. Indien er bezwaar gemaakt wordt na publicatie zullen de betreffende foto's en video's direct digitaal verwijderd worden.

Locatie

Je vindt JOL Oudorperhout aan de Munnikenweg op het veld naast Skatepark Oudorp. De ingang van het veld is aan de kant van de Munnikenweg; daar hebben wij ook ruimte gemaakt om fietsen te stallen.